torsdag den 10. maj 2012

Så er det ved at være slut med Sanibel :-(

Vi har lige checket ud fra hotellet....Sanibel har været godt, specielt dagen igår hvor vi var i den halvdel af øen hvor der er nationalpark. Udover i selve Everglades er det svært at finde noget uberørt natur i kystområderne både på vest og især på østkysten af Florida, som nærmest er en stor by. Det er ærgerligt for hvilken caribisk perle kunne denne stat ikke have været hvis myndighederne havde mere styr på hvem der byggede hvor. Men i starten af 1900 tallet hvor den store kolonisering fandt sted, var der dømt nybygger stemning....fandt du noget land kunne man gøre krav på det og gøre med det hvad man ville. Det samme gør sig gældende idag...men nu er alt land uden for nationalparker taget. Mange skønne kyster er smadret af lukkede golf klubber og resorts, samt private boliger med ejendomsret til stranden. Det er svært at finde en offentlig strand man kan bade fra, hvilket som dansker virker dybt mærkeligt! Nå nok om politik...

Igår var rigtig dejlig, hvor vi startede med en 1,5 times sejltur ud i en bugt for at se søkøer, desværre så vi ikke nogen, men der var mange fugle og guiden var rigtig god til at forklare om Floridas natur, fugleliv og udfordringer. Herefter lejede vi kajakker og sejlede i den samme bugt hen til en kajak tur med skiltning ind i mangrove sumpen. Herinde svævede havørne højt over os, store fisk sprang op ad vandet,  der var storke og på mangrove grene kravlede bittesmå krabber. Højdepunkter for farmand var da en slange svømmende på tværs af floden lige foran mig. Den kravlede op på en gren og lå og solede sig :-)

Bagefter tog vi tilbage til hotellet og pigerne gik på stranden, hvor de fik dagens næste store oplevelse....da de var på vej op ad vandet kom der to delfiner og også en tredie delfin der var omkring 5 meter væk. De jagtede en stor fisk som sprang op ad vandet lige ved pigerne :-)

Nu var det for en gang skyld blevet overskyet og Oda og jeg fik spillet en tenniskamp og efter det lærte Oda Rigmor at spille, hvilket hun fortrød da Rigmor vandt! Dagen sluttede med en times badning i poolen for pigerne imens var farmand ude og cykle og mutter vaskede en tiltrængt omgang tøj.

Morgenmaden er nu slut her på Over Easy Cafe og vi er på vej ud og bade. Senere i dag skal vi til Fort Myers og besøge en Citrusfrugt plantage, hvor de laver deres egen friskpressede juice.

Kh Rune.

PS. I får lige et bonus billede med ad sundowneren på Captiva Island fra i forgårs. På billedet er Oda ved at klæde om til badeturen, hvor hun blev jaget ind igen af synet af en delfin.....glæder mig til at redigere den video derhjemme!




Ingen kommentarer:

Send en kommentar